nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Sunday, October 3, 2010

REVIEW DANTE'S INFERNO

orait..rasanya dah lama aku tak update aku punya blog neh..dah berkurun kot..sebelum aku sampai jepun..tetiba aku rasa macam nak maen tulis blog balik..aku dah boring ngn kehidupan aku..kalau aku nak semboq semua kat fesbuk confirm aku kena fire kat fesbuk kaw2..baek kat sini..aman..tenang je..by the way..tak kisah lah cerita aku ni boring ke best ke..yang penting aku boleh all out kat sini instead of fesbuk..

orait bosan pasal diri sendiri..so aku nak post pasal game yang aku main tadi..DANTE'S INFERNO nama dia..aku beli dengan harga 5+++ yen..kalau convert duet msia dalam RM180 kot..hangpa rasa mesti tak berbaloi beli game mahal kan???apa boleh buat..PS3 ada game ori je..pirate takdak kot..tapi takpe..5ribu yen rasa macam kluar 50hinggit je..yang penting jangan convert duet msia..



game ni agak best..dante's inferno neh mengisahkan seorang wira perang salib(crusader) yang berjuang untuk menyelamatkan wife dia yang tersayang..masa dante(hero game neh) balik dari perang lawan salahudin al-ayubbi(dalam game neh disebut saladin) dia nampak mayat ayah dia dan wife dia..tetiba roh wife dia diculik oleh lucifier(iblis) sebab dante langgar perjanjian pe ntah..aku pun kurang pasti..selepas itu bermula lah perjuangan manusia yang bertanda salib didada tu..tak habis pun..ada sambungan lagi nanti..

game neh tak la sebest GOD OF WAR III..kalau god of war musuh die susah cikit dan mencabar..tapi inferno neh tak la hebat sangat..senjata dari awal sampai akhir senjata sama je-sabit setan..lepas tu kalau time teka2 button tu dah boleh agak button mana akan kluar lepas tu sebab sume button sama kalau musuh sama..lepas tu boleh tukar difficulty any time kat option..berbeza dengan GOW yang kalau gagal berpuluh2 kali baru boleh tukar easy..

positivenye game neh jalan cite agak panjang la..lama gak aku main..lebih 24jam aku main untuk setel kan sume..GOW juz 18 jam je..hehe..then game neh banyak boss berbanding siri GOW kecuali GOW III..sampai aku tak larat nak repeat lawan boss..last2 aku tukar easy..tak sampai 30 saat dah mati..haha

overall game neh aku bagi 4 star je..boleh la tahan..aku pun takde maki banyak sangat..kalau GOW tu bertimba2 makian yang diterima sebab susah..


3 sudah menulis:

una said... [reply]

kamu sangat budak2.... jadi~~ hahhaha... dont bother lol~~~

shafiq ahmad said... [reply]

haha..budak2???well..huhu

una said... [reply]

eeeeeeeeeeeeee~~~ orng kata kat dia seronok pulak~~~ ish!!! lol~~>.< huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...