nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Monday, November 22, 2010

yeah he is me

dalam dok nak exam SPM midterm neh
sempat pulak aku nak post entry
takpelah
juz nak hilangkan tension belajar
walaupun aku tak belajar pun
by the way esok whole japan cuti
so relax2 sudeh

aku nak tanya blog walkers sekalian la kan
masa korang bukak profile fesbuk orang lain
pernah tak tengok gambar2 diorang??
especially yang tak dikenali la

ok aku memang suka tengok pic kat profile orang lain
yela kadang2 bukan aku kenal pun sapa hempa neh
maen add je kan
so tengok la sapa korang neh
bukan stalker okay
I stalker fesbuk miss f je

tapikan kalau hempa perasan la kan
ada sesetengah fesbuk user neh selalu promosi gambar depa
tak kira laki tak kira ladies
ada je picture2 "me!!!","it is me" and macam2 lagi tajuk album depa
dalam album tu penuh gambar2 depa dok posing je

aku tak berkenan sangat tengok gambar2 depa 2
maybe aku tak tau perasaan depa kot
so entry kali ini
aku cuba untuk menghayati perasaan depa2 neh
syok ke post gambar sendiri kat fesbuk???










 ok so apa hempa rasa bila tengok gambar "me" aku 2??
mesti rasa nak muntahkan??
haha
camni gak la aku rasa bila tengok album "me" tu
aku pun tak bubuh "me" dalam album aku
haha

tapikan ada untung gak hempa buat macam ni
senang nak tau sapa hempa
haha

Saturday, November 20, 2010

mencari cinta sang merah

aih dah lama rasanya aku tak post entry baru
mesti korang tertunggu-tunggu kan??
pergh bajet seh aku neh

tengok title macam love2 kan??
hah ini bukan love2 yang macam "dia pilih klcc dowh"
sebenarnya nak cari kat tsuyama yang terchinta ini
daun2 merah yang berguguran
yela sekarang ni kat jepun dah musim luruh
kena la cari tempat2 yang boleh ber-autumn-in-my-heart
dengan my lovely miss f
miss f bukan ke kat malaysia???




tapi hasil hari ini kurang berhasil
sebab tak sempat nak explore seluruh tsuyama

so ini la result hasil perjalanan ku
dah macam tulis report daaa








apabila mr kiss disalahgunakan





and akhirnya jumpa juga
tapi tak romantis la kalau dating kat sini
  
tak pela
maybe next time aku berjaya juga jumpa tempat2 yang best
sekarang neh kan mood exam
tak boleh nak jalan2 banyak sangat
ada kete boleh la g tempat best2
neh rxz 10cc je
basikal la tu
mana leh g jauh

ok la my dear
aku exam 2 minggu lagi
so wish me gud luck ye
adioss!!~~~~~

*camne nak wat love2 kat blog ye???

Monday, November 8, 2010

hari budak-budak tsuyama bahagia

tempat kejadian ialah kyoto  dan osaka
tarikh adalah 5~6 november 2010
aktiviti ialah sight-seeing
peserta ialah pelajar2 luar negara di tsuyama kosen bersama2 tutor2 mereka yang disayangi

mempersembahkan


orang lain buat video,aku pun nak buat video
masalah yang dihadapi oleh penulis
  • sakit perut je and akhirnya gagal tepati masa
  • kyoto dan osaka tak sejuk (20 degree celsius) macam tsuyama (7 degree celsius)
  • lens tak cukup gempak

**yang neh pasal tenet..slow tahap gaban malam aku post entry neh

*tak rasa pun korang boleh nampak gambar tu dengan jelas
**video neh pakai coral video memang menghancurkan kualiti gambar

Wednesday, November 3, 2010

back to the right path

seem like aku dah bosan
tapi aku nak gak post sumthing
bagi sesetengah orang mungkin tak menarik
it is all about doa








and yang paling aku amalkan dulu
doa yang bawah ni


doa2 ni la aku banyak amalkan before this
setiap kali lepas sembahyang
tak percaya tanya roomate aku dulu neh
penuh kat bilik aku tampal doa2 neh
espeseli doa pendekat jodoh tu
aku amalkan doa neh then miss f hadir dalam hidupku


pape pun makbulnya doa seseorang tu hanya mengikut kehendak-Nya
usaha kita salah satunya doa la

actly reason aku post entry neh sebab
nak refresh balik
aku dah lama tak amalkan
jangan kufur nikmat shafiq~~~
ye la
dok jepun semua nak express
doa short2 je
tu yang rasa jauh je dari Nya
kan doa neh penghubung antara Pencipta dengan hambaNya
at the same time
miss f pun aku rasa semakin menjauhkan diri
so aku ingat nak amalkan balik
mudah-mudahan perjalanan hidup aku lancar

hidup aku sekarang kucar-kacir
very disaster
the best way is
back to the right path

kan3???

Tuesday, November 2, 2010

kosen sai versi sendiri


setelah penat bersusah payah aku edit
akhirnya dapat gak aku siap kan gambar2 yang tak seberapa
nak tengok yang ori tengok la kat fesbuk aku
just click kat batch aku tu then tengok bahagian picture
macam2  gambar ada

okey
entry kali ni macam entry sebelum neh la
pasal open kosen ataupun dalam bahasa jawanye kosen sai
tapi yang open kosen tu versi senpai aku sebab aku sapu dia punya
kali neh aku punya
hak milik aku

















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...