nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Wednesday, August 17, 2011

meleis messenger troller: tak pergi BERSIH dapat RM50


BANGKOK- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia(SPRM) digesa agar menyiasat dakwaan melibatkan parti Aku Meleis Noda Orang(AMNO) yang diperkatakan membiayai remaja-remaja terutamanya mahasiswa-mahasiwi di negara ini agar mereka tidak menghadiri himpunan haram BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.



Perkara ini dibongkar oleh ketua pemudi parti Gagasan Anak Gay Aku Liwat(GAGAL) negeri Selangor, Datin Seri Rosmi Mansyuk ketika mengadakan sidang akhbar tergempar selepas beliau membaca kenyataan akhbar salah seorang pemimpin berhaluan kanan parti AMNO semalam.



“kami percaya dan yakin bahawa anak-anak muda khususnya mahasiswa-mahasiswi sekitar kuala lumpur dibiayai sejumlah wang daripada parti AMNO agar tidak menghadiri perhimpunan BERSIH pada 9 Julai lalu”



menurut beliau lagi, pelajar-pelajar yang ingin menghadiri perhimpunan tersebut dibayar sebanyak RM50 seorang supaya tidak menyertai perhimpunan tersebut. Hal ini didedahkan oleh salah seorang anak ikannya yang sedang belajar di salah satu university ternama negara.



“kami sudah menjalankan siasatan kami sendiri dan perkara ini sememang benar.



“kami akan membuat laporan polis agar perkara ini disiasat kerana ini boleh dikategorikan sebagai rasuah”, ujar beliau selepas menghadiri kelas teori Menjadi Perdana Menteri Wanita Bersama Perdana Menteri Thailand yang diadakan disini semalam.



Semalam, seorang pemimpin AMNO, Dato’ Raih Piatu mendakwa peserta-peserta perhimpunan haram BERSIH dibiayai oleh pihak-pihak tertentu sebanyak RM50 agar merealisasikan rancangan KOTOR mereka.

**troll purpose only: tiada kaitan dengan yang hidup mahupun dah mampos..watak rekaan semata-mata

Saturday, August 13, 2011

malaysia versus jepun sidang bukan bola

Assalamualaikum



Wah dah lama rasanya gua tak update blog. Berbulan la jugak kan. Gua bet mesti ramai readers sekalian tertunggu-tunggu entry solid gua. Gua nak kata gua malas memang gua malas. Tapi sebab utama gua tak post entry baru adalah gua ingin menumpukan sepenuh jiwa dan raga gua kepada study gua #famouslies.



Gua sekarang sudah hampir 3 minggu berada Malaysia terchenta. Gua dapat rasakan berada di Malaysia sangat solid daripada oversea. Ke-best-an oversea ni hanya indah khabar dari rupa je. Dengan makannye, speed limit keretanya(in japan usually 50km/h je tau) and paling mantap adalah tandas berpili. Mana nak cekau tandas berpili air kat jepun?? Semua tisu je..paling solid pun washlet(mesin auto-wash). Tak bayang kan? Lulz…..



Gua dah hampir setahun setengah study kat jepun. Macam-macam gua belajar dekat sana. Bukan setakat ilmu electrical engineering, bahkan social life diorang pun gua belajar dan gua ikut. Err bukan social life yang macam kak maria ok. pfff



Antara yang gua puji giler tahap dewa kesuma life kat japan ni adalah cashier nya. Cashier ni gua cakap lu mostly girls yang superb kawaii. Dah la kawaii, senyum selalu pulak tu. OMG! Kalau gua takdak awek sah gua jadi playboy kat sana. Haha.. ok macam gua cakap tadi cashier depa ni selalu je senyum. Sangat friendly and buat rasa kita nak datang sekali lagi.



Pernah sekali gua nak beli seluar jeans dekat satu butik(takmo habaq butik apa nanti luorang kata gua perabih duit kerajaan) di Osaka. Gua pergi la kat fitting room la nak try masuk tengok sesuai ke tak. Elok je gua dekat dengan bilik tu tiba-tiba staff butik tu(of course kawaii girl) datang tolong bukakan pintu. Oh that time I feel like a prince. Haha…



dah seleseai semua gua pun nak bayaq la sebab sesuai dengan butthurt gua. Gua 1stly pergi dekat kawaii-staff-girl tanya kot-kot boleh potong sebab labuh sikit. Dia cakap boleh tapi dia suruh lipat and tanda(sana takdak tape pengukur kot rasanya). Lepas tu otak nakal aku mula bergeliga. Gua cakap la gua tak pandai lipat-lipat ni. Gua dengan selamber je cakap kat chikaro tu tolong buatkan untuk gua. Apa lagi kami berdua pun masuk la fitting room tu berdua-duaan. Haha... ok pintu terbuka ok. jangan pikir nakal-nakal ok.



Serius gua cakap servis yang diberikan oleh kedai-kedai kat jepun memang solid. Gua rasa servis macam tu takkan dapat di Malaysia. Senyum pun malas. Pernah sekali gua main bowling kat Melaka dengan family gua. Pin bowling tak boleh reset gua pergi complain dekat staff. Staff dengan muka ketat angkat tangan menunjukkan dia paham. Macam takdak adab punya style. Kau tahu kalau jadi kat jepun apa diorang buat? Merayu-rayu minta maaf dengan kita tahu. Walaupun tu bukan salah depa. Oh Malaysia….



p/s: entry pemanas badan mencari mood update blog


Wednesday, July 13, 2011

Monday, July 11, 2011

terima kasih polis malaysia kerana sapu BERSIH



tu la orang cakap jangan berdemo dijalan raya degil
ikut lagi cakap ambiga kapir yang dulu pernah menyokong lina joy murtad yang hanya mengikut perlembagaan malaysia bahawa orang islam boleh murtad.
dan sekalung tahniah kepada polis kerana sapu bersih semua peserta himpunan haram.
teruskan usaha anda yang cemerlang

Wednesday, July 6, 2011

Tuesday, July 5, 2011

fiqnography in flickr

futsalfutsalfutsalfutsalfutsalfutsal
futsalIMG_4559IMG_4636IMG_4650IMG_4610IMG_4665
IMG_4621IMG_4559-Editkids candidIMG_4300IMG_4298IMG_4292
IMG_4278IMG_3940IMG_3931IMG_3930IMG_3301IMG_3291
here some of my pictures i taken during AMIR fitday futsal taikai

Wednesday, June 29, 2011

teknik breakup dengan pasangan 2011 part 2

Assalamualaikum

Ini adalah sambungan daripada part 1 yang lepas. yang tak baca lagi boleh click sini

So macam mana lagi nak breakup dengan lebih penuh versatile?

jujur
Aku most of the time akan jujur dengan pasangan aku. Tapi kalau time nak breakup usually aku tak jujur. Aku pernah jujur dulu masa nak breakup. But then last-last aku re-couple balik. So tak menjadi la jujur ni. So nak cakap pa dengan ex-future-to-be kau? Aku selalunya main cakap lepas je macam ni
CONTOH AYAT:
“awak sorry, ayah saya suruh saya belajar tinggi-tinggi dulu baru boleh couple dengan awak”
OR
“awak terlalu baik untuk saya. Awak carilah yang sesuai”(sebenarnya tak baik pun)

emosi
The best thing kalau kau nak breakup dengan awek kau dengan mudah ialah dengan penuh emosi. Kalau boleh marah-marah sikit. Sure dia akan terima perpisahan itu dengan penuh air mata. guys, bukan senang nak buat awek nangis dowh. you should be happy because you manage to make a girl cry for you. pretty awesome huh.

silent
Aku kaki tengok cite korea. Most bajet comel hero-hero cite tu kaya raya nak mampus dalam cite tu. Siap masuk tibi lagi. So andai kau antara orang-orang begini, adalah disunatkan buat press conference and umumkan yang kau dan dumb ex kau. Bila dah jadi macam ni, hati that girl sure berkecai berai punya. Hmmm tapi macam mana pulak kalau kau tak kaya? Cukup la sekadar kau tulis email or sms dekat utusan dekat ruangan aduan. LULZ~

So I hope u olls dapat la praktik amalan-amalan hitam aku ni.

p/s:giler dah hilang mood nak berblog lagi

Saturday, June 18, 2011

teknik breakup dengan pasangan 2011 part 1

Assalamualaikum

Hello guys and ladies,

Aku antara seorang lelaki yang sangat cepat bosan dengan girls. Kalau berkawan tu, seminggu dua je boleh bertahan, lepas tu aku dumb je pompoan tu. Jahat tak aku? Haha. Tapi ok la tu. Daripada aku terus menerus bagi harapan palsu baik aku terus terang je nak breakup. Lagipun, laki macam aku ni mencari girls yang sejiwa JE.

So macam mana nak breakup dengan pasangan dengan cara yang senang? As we all know, nak breakup ni super susah. Bukan boleh cakap-cakap macam tu je. Sebagai seorang insan yang berhati mulia, kita(especially boyz) harus lah breakup dengan penuh bergaya dan macho.

Macam mana nak breakup dengan style dan macho?

1.location
Aku kalau nak breakup dengan awek aku selalunya pergi tempat-tempat yang tak ramai orang. So that andai bila aku confess nak breakup, dia nak nangis takde la malu sangat. Yes. Seriusli, kalau ex tu sayang giler kat hang, dia akan nangis super buruk depan kau. BUT, be prepared. Kalau hang tengok girls nangis boleh cayaq balik, better think again. Less public places is NONSENSE! Paling senang kau bawak je mana-mana tempat ramai orang(terbaik mall), kau cakap je nak breakup sampai orang lain dengar. Sure dia tercengang dan tidak mampu berkata apa-apa lagi. And kau takkan cayaq lagi tengok dia nangisT_T

2.masa
Orang jawa kata choose the right time. Yes aku setuju ni. Selalunya aku kalau nak breakup mesti pilih time yang best-best. Macam hari jadi dia ke, dapat result diploma ke. Sure dia ingat hang sampai bila-bila. Macam aku, awek keberapa ntah, aku minta breakup dengan ex masa tok dia meninggal. Jahat kan aku? Hah sapa suruh dia tipu aku kata tok dia mati. Kahkahkah

3.in person
Aku sebenarnya seorang lelaki yang sangat susah nak cakap face to face. So selalunya aku kalau breakup guna sms or call je. Jumpa-jumpa neh payah sikit. Unless kalau kau nak try tips #1 atas tadi tu. And selalunya ayat aku simple je. “saya rasa bosan la. So taknak buang masa, kita breakup je la”. Then cabut beteri fon or paling best tukar no fon baru.

So try la. Kalau tak jadi gak, tunggu next post.

Wednesday, June 15, 2011

Sunday, June 5, 2011

awak... tolong puaskan saya macam pelacur kelas pertama boleh?

assalamualaikum

bangun pagi-pagi macam biasa blogwalking kejap..lepas tu terbaca dekat blog pak cek biola pasal isteri harus layan suami seperti pelacur 1st kelas. pergh tersentap hati pink ku ini.

apa artikel ni cakap?
“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang MENYAMAI atau jauh lebih bagus daripada PELACUR (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang."

pergh gila ke apa statement doktor tu? takkan nak samakan wife aku sama macam maria ozawa kot? she is 1st class dowh.

 WIFE≠MARIA OZAWA

ok walaupun aku tak kawen lagi, memang la aku tak tau kehidupan di ranjang tu macam mana. tapi come on la.  takkan la nak guna istilah "pelacur kelas pertama"? ini dah menjatuhkan darjat seorang isteri dowh. ini la kalau bercakap main ikut sedap mulut je.

guna la proper words. even aku rasa tak perlu lah guna istilah pelacur tu. nampak macam hina sangat je wife aku nanti. adoi doktor.

p/s; agak-agak doktor tu layan suami dia macam maria ozawa tak?

sumber artikel: to all wifey, please be a halal maria ozawa for our hubby

Saturday, June 4, 2011

sorry awak dah tak suci..lets break up!

Assalamualaikum

Korang suka tengok cite nora elena tak? Honestly aku dah addicted layan cite. Cite cinta yang ala-ala korea. And bagi aku sangat best berbanding korea. Oh ya currently aku layan boys over flower. Haha cite lama tapi aku nak compare dengan version jepun punya.

Ok berbalik kepada nora elena. Kalau korang tak tau cerita nora elena ni macam mana, cite ni berkisar seorang gadis yang dirogol masa zaman sekolah dia dulu. So dia ada conflict dengan pakwe dia samada nak bagitau dia dah hilang dara atau tak. And lastly boyfie dia tak boleh terima dia dah hilang dara.

Ok tu sedikit je pasal nora elena. Nak detail boleh layan sendiri. Aku marathon cite neh sampai uptodate episode 9jam non-stop tau. Huhu

So andai korang especially boys, pe korang akan buat kalau korang tau awek korang hilang dara? Korang nak terima seadanya je ke? Or korang nak dumb dia terus? Tak kisah la sebab kena rogol ke secara rela macam adinda evans?

Ok kalau aku simple je. Aku kalau dah serius nak kawen aku akan cakap kat awek supaya jangan habaq kat aku yang dia dah hilang dara. Don’t tell me that you not a virgin anymore walaupun kau kena rogol ke or whatsoever. Biarlah orang cakap kau tak jujur ke, yang penting aku tak tau. Once aku tau, aku mesti tak boleh terima. Biarkan lah ianya jadi sejarah dalam hidup kau. Sejarah silam kau bukan lah menjadi ukuran, tapi apa yang kau buat sekarang.

“ala capik nanti 1st night kau akan tau jugak”

Kisah pulak aku time tu? Haha. Hmm mungkin masa tu aku boleh terima dengan berfikir secara positif. Awek aku kuat bersukan kot. So standard la tu hilang dara. Haha.

So guys, apa korang akan buat kalau awek korang hilang dara? Feel free put some comments below here.

Thanks.

Sunday, May 29, 2011

man united kalah tapi 2nd place,. yang lain kalah nombor berapa???

assalamualaikum
kenangan terindah
pagi tadi aku sanggup tak tidur demi menyokong club football paling mantap di England menentang FC barcalona dalam merebut champion league. tapi malang sekali man united gagal merebut piala kedua bagi the red devil. tak pe man u. next time ada lagi. ganbare man u!

ok tu bukan topik yang aku nak cite. sebagai seorang yang kuat ber-manchester united, aku terima banyak kutukkan kerana manu kalah pagi tadi. you know what? yang banyak bising ialah fans2 chelsial, liverfool dan tak kurang jugak arsengugut. aku tau fans-fans club tersebut sangat dengki dengan kelab terhebat england itu. sangap sangat nak tengok manu kalah.

fans-fans macam depa ni kena sedaq bahawa barca yang menang. and barca bukan la mewakili kelab-kelab chelsea, liverpool mahupun arsenal. faktanya barca yang menang. sedar-sedar la diri sikit.

aku kalau fans barca kutuk ok boleh terima. sebab barca memang deserve to win last match. kick-0ff start je aku dah rasa dah macam takde harapan man u nak lawan balik. barca is monster! by the way, congrates to barca!

to manchester united. harap next season boleh buat yang lebih baik. dan kita akan juara sekali lagi untuk next time.

gambatte man u!
glory~glory~glory!

Sunday, May 22, 2011

surat untuk awek curang

assalamualaikum sayang,

aku masih ingat lagi masa dulu-dulu. kira-kira 2 tahun yang lepas. di mana kita berdua masih lagi dalam status 'kawan'. kau sungguh mesra dengan ku. setiap kali kau bersama ku, ku lihat kau senyum manis terhadap ku. ku berasa sangat tenang dan bahagia. walaupun kita berkawan, tetapi kawan-kawan kita sangat mencemburui kita kerana kita sangat rapat seperti pasangan kekasih.

semakin ku mengenali mu semakin aku merasakan perasaan yang sangat aneh. siang dan malam ku hanya terbayangkan kau. tiap kali ku menonton tv, ku nampak kau. hatta ketika ku berfesbuk pun aku seolah-olah terlihat post mu sahaja bagaikan kau seorang sahaja friend ku di laman sesawang itu. oh kau tau kan ku sudah gila bayang.

aku masih ingat lagi. kawan-kawan ku selalu mengatakan yang aku dan kau laksana enggang dan pipit. aku masih belajar manakala kau sudah memiliki kerjaya. ketika ku berumur 20, kau 24. aku tak kisah. aku tak kisah kerana umur bukanlah menjadi ukuran kepada kasih dan sayang ku pada mu. ku kentalkan hati, ku katakan jua yang ku cintakan kau. biarla orang kata yang kau mungkin sudah tidak bergetah lagi pada saat ku menikahi mu. pedulikan mereka! mereka cemburu!

kini lebih setahun kita bercinta. kau taukan aku berada di jepun demi kau? ya jangan terkejut. kerana kau. ku harus belajar tinggi-tinggi agar pabila ku sudah bekerja kelak, ku mampu menikahi mu dengan mas kawen yang tinggi. gadis berpendidikan tinggi seperti kau, aku yakin RM20k pasti tidak cukup. jadi ku harap kau bersabar la sedikit. hanya lagi 3 tahun setengah sahaja. ku perlukan kesetiaan mu.

tapi sayang...........


kerap kali ku berblogwalking. sampai la satu ketika ku terbaca satu berita yang betul-betul boleh menghancurkan impian suci seorang lelaki tulus sepertiku. ku dengar khabar kau sudah curang. kau sudah bermain kayu 3 di belakang ku. perkara seperti ini kenapa kau tidak berterus terang? kan sudah ku katakan, andai kau tidak berdaya lagi untuk bersabar dan menantiku, khabarkan kepada ku. sesungguhnya aku seorang lelaki yang sangat memahami.


















kau curang!
aku rela akan kecurangan yang kau lakukan kepada ku. ku tahu, kau mesti ada alasan yang tersendiri. tidak mengapa. ku sangat memahami. cuma ku ingin tahu, dimanakah kesilapan ku sehingga kau sanggup dumb aku sampai sebegini? adakah kerana lamborghini yusry? tolong. tolong khabarkan kepada ku. ingin benar ku tahu. jangan risau. aku seorang yang sangat memahami.

oh lisa surihani ku sayang
aku terfaktab..........

Wednesday, May 11, 2011

fiqnography versi kids candid

assalamualaikum
budak belum baligh
 alrite. gua nak buat post instant sebab gua takdak masa nak layan blog gua lama-lama. terus terang gua habaq mai, gua dah mula rasa macam malas nak post blog lagi. tulis banyak tapi postnya tak.

so dengan pantas gua nak post photoshoot yang gua lakukan pada sabtu lepas dekat sekitar tsuyama, jepun. masa tu gua baru je lepas menjalani sesi latihan menguruskan perut(swimming) gua yang semakin membuncit walaupun pada hakikatnya gua tak kahwin pun lagi. 

kali ni adalah pasal kids candid. dekat swimming pool gua training tu ada taman yang not so best but ada taman kanak-kanak. gua pun dengan muka tebal, malu-malu pergi la photoshoot budak-budak kat sana. lagi pun gua nak test baby D gua yang baru neh. tengok dia super ke tak macam dilema sang lelaki romantik gua tu. 
so banyak cerita takdak guna so cekidaut

1st nak tunjuk gambar yang gua edit sangat hampeh. my rate:★
IMG_4298
picture A



okay next adalah.............
my rate:★★★
IMG_4278
picture B

and next is...............
my rate:★★★★
IMG_4292
picture C

not last but 2nd is.......
my rate:★★
IMG_4300
picture D

gambar diatas adalah cubaan gua untuk teknik editan black and white. ingat black and white takde edit ke???

orait last but not list
gua paling suka gambar ni. yeah walaupun gua yang snap and gua yang edit, gua tahu gambar ni cantik. lantak kome la nak ngato masuk bakul angkat sendiri. haha
my rate:★★★★★
kids candid
picture E

so macam mana koleksi gambar-gambar gua? anda suka yang mana? cuba habaq tang komen meh. boleh gak gua perbaiki mana yang silap.

thank you very much

untuk gambar penuh dan setting camera sila klik [link]

Wednesday, April 20, 2011

Tips taknak kasi kekasih cari pasangan lain

Assalamualaikum
"The best way to love is to love like you have never been hurt."
Pergh sejak jadi budak 4th year kat tsuyama college ni, gua hamper-hampir takdak masa nak update blog. Giler lu punya sibuk macam-macam. Untuk lu orang nak tau, kalau study kat jepun especially kat kolej teknikal macam gua, 4th year adalah paling busy sekali. Macam-macam nak kena urus. Dari internshipnya, kenkyuu(research) nya. Macam-macam lagi la. So gua tak sempat la nak update blog mahupun blogwalking. Kalau ada free time je gua blog-blog walking-walking ni.

 
Back to the main topic. Gua actually bukan nak bagi tips seperti kebiasannya. Gua kali ni nak lu orang sekalian provoker and controversor sekalian bagi tips kat gua macam mana tak nak kasi awek gua lari kat lelaki lain. Atau dalam bahasa mudahnya awek gua curang la. So kepada sesiapa yang ada idea-idea bernas boleh la tinggal kan kat komen. Nanti gua publish lu orang punya opinion.Orait sekarang gua nak cerita masalah gua. Nanti lu kasi la idea apa yang harus gua lakukan dengan awek kesayangan gua ni.
gambar hiasan
Kisah gua simple je. Kisah gua adalah PJJ yakni percintaan jarak jauh. Ya cinta jarak jauh. Cinta kami dipisahkan oleh lautan china selatan(kot) dimana gua di jepun awek gua di Malaysia. Oh man! Cinta ku tertinggal di Malaysia. Terus terang gua cakap, before berangkat ke jepun untuk pertama kalinya tahun lepas, kami telah pun berjanji yang akan sama-sama tunggu atleast for 5 years. Yeah gua belajar kat sini 3 tahun diploma then kalau ada rezeki tambah 2 tahun untuk degree. Actually bukan kami yang berjanji, gua sendiri yang janji. awek gua hanya iakan je. well Awek gua kalau boleh lagi 2 tahun nak nikah dah. Haha. Well dah setahun kami harungi cinta jarak jauh. Kejap naik kejap turun. Macam graph alternate current.heh,mentang-mentang la budak electrical.

 
Malas nak cerita panjang. Lu orang bukan nak baca sangat kisah cinta gua kan. Haha. Tak payah baca tapi jangan lupa bagi komen. Haha.

 
Ok-ok. Tak habis lagi ni. Gua dapat tahu ada satu mamat ni cuba tackle awek gua. Tiap-tiap hari cuba call awek gua(gua call awek gua sebulan sekali: atas permintaan si dia kerana nak gua focus dalam study). Yang cerita ni adik awek gua merangkap my future sister in law la. Sister in law tanya gua, "capik lu tak nak defend awek lu ke?". eh mesti la nak defend. sapa tak sayang awek dowh. tapi Pada gua tak perlu lah gua nak defend cinta gua. Is all about her heart. Kalau dia nak kat that boy, go on la. Gua tak leh paksa orang nak sayang gua. "tapi at least lu pertahankan la hak lu. Jangan kasi dia suka dekat orang lain" my sister in law wannabe cakap dekat gua macam tu.

 
So lu orang rasa apa yang harus gua lakukan? Pertahankan cinta gua which is memaksa awek gua sayang gua or just let it go. Kalau dia sayang gua, dia tunggu gua sampai habis belajar. Which one? Help me!!!!!!!!!
Tsukete kure yoo

*senpai gua dah kawin pun sekarang walaupun tak habis belajar lagi. dah la bini kat malaysia. serius jeles dengan beliau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...