nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Sunday, January 9, 2011

luahan rasa versi cinta

kehadapan blogwalkerz

assalamualaikum,
apa khabar orang disana?alhamdulillah walaupun cuaca sangat sejuk dibawah takat beku, saya masih dapat lagi menghirup udara segar tsuyama. kecantikkan,keindahan dan permainya di negara matahari terbit ini membuatkan saya begitu girang serta teruja.

orait cukup untuk setakat tu pasal karangan BM spm 2007
kang aku tulis banyak2 melampaui batasan manusia hang meluat pulak baca
kan2??
tak baik tipu
tipu dosa
yes
memang tipu dosa
kan2??

ok entry kali neh aku nak cite pasal soklan2 panas yang aku terima sejak 2 3 hari neh

1st aku nak cerita pasal semalam(7/1/2011) masa aku tepon mak ayah aku
sekarang mak ayah aku ada kat melaka
dok kat rumah kakak2 aku kat sana
so macam gathering besar2 gak la depa buat
penuh satu rumah gak
kalau karok tu mau pecah tongkang
mana taknya 12 hulubalang 'ultraman' berkampung kat sana demi menyelamatkan bumi
(anak saudara aku la tu)
dalam kesebukan mencari raksasa sempat lagi call master of all ultraman
depa pun call aku dengan teknologi skype(nak jugak jadi ultraman)

sembang punya sembang
sembang lagi melingkupi hal2 politik,ekonomi dan sukan malaysia mahupun antarabangsa
sampaila turn kakak no 2(kak ngah) aku cakap
kemudian perbincangan mula menjadi hangat

kak ngah: hang dengan budak tu lagi ke??
aku: budak mana neh??
kak ngah: awek hang tu la..yang hang pi jumpa kat kuantan tu
aku: oo dia......ermmmmm
kak ngah: hang dengan dia lagi ke?(kak aku repeat neh confirm sirius nak tau)
aku: yup2.. dengan dia lagi KOT
kak ngah: maen2 KOT2 pulak..betul ke hang masih dengan dia??
aku: yes i am..memang dengan dia
kak ngah: kalau dengan dia bagus la..cepat la sikit kawen..kita buat grand punya..lagi gempak dari pariz(abg aku-dia kawen 5 december ritu tapi aku tak balik)

dalam hal life2 yang bajet cool ala2 kim joo won dalam cite secret garden neh
aku 'banyak' cerita dgn kak ngah aku je
aku neh tak berapa nak sangat cerita kat orang pasal politik,bola sepak malaysianeh
errr i mean love actually
kang tak jadi sia2 je habaq seluruh dunia
last2 tak kawen
nak taruk mana muka yang hensem macam ni kn??

sapa orang tu???
ok orang yang kak aku sebut tu sebenarnya miss F

 dia lah penawar dia lah racun
haha mula dah nak cerita pasal awek
benci giler2 nak sebut pasal awek

the truth la kan
tiada lagi yang lebih benar dari hakikat ini
aku neh sebenarnya nak kata hensem tu hensem la jugak kan
tapi
sejak 2 menjak laa ni
macam ramai pulak gadis2 dok ligan aku
yang dok ligan aku tu cun2 lak tu
gadis2 neh aku cakap hang kalau kak maria ada depan mata hang pun tak pandang beb
mau bernanah jugak la kalau hang tengok
tapi tu la
tetiba je depa neh nak kat aku(perasan je kot)
maybe sebab aku dok obesi kot
orang2 banjar cakap
kalau laki pi belajaq obesi selalunya market tinggi
sejauh mana kesahihannya aku rasa mungkin ada benar dengan situasi aku sekarang
ye la dulu2 takdak pun orang nak kat aku
pandang pun takmo kan
tiba2 dok perayat aku
celake
nak hensem macam jacob!!!
lepas tu dah rapat sikit
mula la tanya macam2
kadang2 tu keluaq gak soklan panas
"awak dah ada gf belum"
pergh
soklan tu soklan paling susah aku nak jawab
lagi susah daripada spm add math paper 4
eh ada ke paper 4??
belasah je la
nak jawab tu kena pikiaq 4 5 6 puluh kali
kalau aku jawab ada kang melepas lak awek cun tu
jawab takdak confirm dia nak ayat aku sampai dapat
aku neh dah la tak suka jadi rebutan orang
orang hot la katakan
tak suka jadi buruan
cewah..
so kalau ada orang tanya aku pasal neh
aku jawab no komen je
sebabnya aku sendiri taktau aku ada awek ke tak

habes tu miss f tu sapa capik???
bukan awek hang ke capik??
untuk persoalan ini
aku rasa hanya miss F sendiri boleh jawab
sebab aku tak dapat bagi jawapan khusus untuk soklan itu
sori ye kepada secret admire aku ye(bajet hot)

***********************************************************************************
SAMPINGAN
sudah berpunya
aku anak bongsu yang manja daripada 6 orang adik beradik
tengok gambar atas tu
ada 5 pasangan kan??
which is tinggal aku seorang je lagi belum kawen
ok aku tau
aku baru nak masuk 21
tak patut aku pikir2 benda neh
tapi tu la
abang aku boleh dia cakap
"kami 5 dah on..hang bila lagi"
pergh berderau seh bila kena panah macam tu
kalau boleh sok jugak aku nak kawen
tapi mana nak cari tok mudin kadi kat jepun neh????

2 sudah menulis:

wan azri said... [reply]

balik kawen jer pik natsu nanti...aku jadi pengapit..tak pun aku nyanyi kat kenduri kawin mu...hahah....

amad said... [reply]

kawen je bro, calon dh ad, kewangan dh stabil. anto je surat kt jpa mintak kelulusan, balik jpun pas cuti biar balik brdua, t kita buat knduri kat sini plak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...