nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Wednesday, February 9, 2011

fiqnography versi Mr L

assalamualaikum
alhamdulillah
dengan limpah rahmat-Nya
hari ini aku dah selamat menyelesaikan experiment aku untuk kali terakhir tahun ketiga aku disini
so dengan hati yang riang dan teruja serta terkesima
aku pun capai kamera aku
lalu bersama Dilema Sang Lelaki Romantik untuk bersuka ria
ye la nak cuba gadget baru la katakan
huhu

owh ya sebelum terlupa
aku baru je sambar laju2 lens baru

ianya adalah EF 24-105mm F4L
thats why entry aku kali neh aku sebut Mr L
sebab lens neh ada L

ok lens neh boleh tahan gak la mahalnya
tapi takpe
demi hobby sanggup ku gadaikan harta dan nyawaku
bak kata tutor aku
"saya takda awek so tak kisah habiskan duit untuk diri sendiri"
selesai dengan kisah hobby2 2
so nak tunjuk la sikit apa kemampuan lens yg org laen bajet hebat sangat tu kan
so layan je la

30 MINIT BERSAMA MR L

first of all
layan gambar landscape yang tak berapa best neh dulu
IMG_2654
gambar neh aku tangkap dekat dengan kubor orang jepun
dekat je ngan kolej aku
kalau nak pegi convienience store mesti lalu sini
malam2 pun lalu sini gak
tapi tak rasa takot pun
huhu

next!
IMG_2682
neh pulak aku snap depan pintu gate kolej aku
ada cermin so bajet2 cam nak promote diri tapi samar2 la kan
cam siot je..
haha


ok next pulak ialah gambar 1st aku tangkap gambar binatang yang agak dekat kot dengan aku
IMG_2659

ok next pulak adalah macro
IMG_2647


ok setakat itu sahaja persembahan dari aku
lagipun tengah panas hati dengan internet aku yang macam haram jadah
cakap fiber optic tapi slow tahap gaban
download laju
tapi bukak page haram slow
takpe
nanti aku post entry khas untuk kutuk internet jepun yang celake ini

6 sudah menulis:

princess laila said... [reply]

wah.baru bjinak-jinak lah nih? ngus2..keep it up! :) ecehhh..yeke takde makwe?? tuh....



Miss L lah :) bukn Mr....huhu~

shafiq ahmad said... [reply]

thanks princess laila..yup..masih beginner..perlukan tunjuk ajar..huhu..

amad said... [reply]

laa pokok cm rumput2 tu gmbaq hg kaa? perghh lain beno lensa mahal ye..

shafiq ahmad said... [reply]

@mad:kantoi ar hang tanya kat formspring lepas tu komen kat sini..haha..well lain kan..memang puas hati la..macro ada untuk travel pun sedap..

amad said... [reply]

diriku hanya mampu bertamron, tapi bole smpai 200mm la >.<

shafiq ahmad said... [reply]

takpe mad..even aku crop gambar aku but mine's much better than yours..thats what we called L lens(dengan nada bongkak)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...