nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Wednesday, April 20, 2011

Tips taknak kasi kekasih cari pasangan lain

Assalamualaikum
"The best way to love is to love like you have never been hurt."
Pergh sejak jadi budak 4th year kat tsuyama college ni, gua hamper-hampir takdak masa nak update blog. Giler lu punya sibuk macam-macam. Untuk lu orang nak tau, kalau study kat jepun especially kat kolej teknikal macam gua, 4th year adalah paling busy sekali. Macam-macam nak kena urus. Dari internshipnya, kenkyuu(research) nya. Macam-macam lagi la. So gua tak sempat la nak update blog mahupun blogwalking. Kalau ada free time je gua blog-blog walking-walking ni.

 
Back to the main topic. Gua actually bukan nak bagi tips seperti kebiasannya. Gua kali ni nak lu orang sekalian provoker and controversor sekalian bagi tips kat gua macam mana tak nak kasi awek gua lari kat lelaki lain. Atau dalam bahasa mudahnya awek gua curang la. So kepada sesiapa yang ada idea-idea bernas boleh la tinggal kan kat komen. Nanti gua publish lu orang punya opinion.Orait sekarang gua nak cerita masalah gua. Nanti lu kasi la idea apa yang harus gua lakukan dengan awek kesayangan gua ni.
gambar hiasan
Kisah gua simple je. Kisah gua adalah PJJ yakni percintaan jarak jauh. Ya cinta jarak jauh. Cinta kami dipisahkan oleh lautan china selatan(kot) dimana gua di jepun awek gua di Malaysia. Oh man! Cinta ku tertinggal di Malaysia. Terus terang gua cakap, before berangkat ke jepun untuk pertama kalinya tahun lepas, kami telah pun berjanji yang akan sama-sama tunggu atleast for 5 years. Yeah gua belajar kat sini 3 tahun diploma then kalau ada rezeki tambah 2 tahun untuk degree. Actually bukan kami yang berjanji, gua sendiri yang janji. awek gua hanya iakan je. well Awek gua kalau boleh lagi 2 tahun nak nikah dah. Haha. Well dah setahun kami harungi cinta jarak jauh. Kejap naik kejap turun. Macam graph alternate current.heh,mentang-mentang la budak electrical.

 
Malas nak cerita panjang. Lu orang bukan nak baca sangat kisah cinta gua kan. Haha. Tak payah baca tapi jangan lupa bagi komen. Haha.

 
Ok-ok. Tak habis lagi ni. Gua dapat tahu ada satu mamat ni cuba tackle awek gua. Tiap-tiap hari cuba call awek gua(gua call awek gua sebulan sekali: atas permintaan si dia kerana nak gua focus dalam study). Yang cerita ni adik awek gua merangkap my future sister in law la. Sister in law tanya gua, "capik lu tak nak defend awek lu ke?". eh mesti la nak defend. sapa tak sayang awek dowh. tapi Pada gua tak perlu lah gua nak defend cinta gua. Is all about her heart. Kalau dia nak kat that boy, go on la. Gua tak leh paksa orang nak sayang gua. "tapi at least lu pertahankan la hak lu. Jangan kasi dia suka dekat orang lain" my sister in law wannabe cakap dekat gua macam tu.

 
So lu orang rasa apa yang harus gua lakukan? Pertahankan cinta gua which is memaksa awek gua sayang gua or just let it go. Kalau dia sayang gua, dia tunggu gua sampai habis belajar. Which one? Help me!!!!!!!!!
Tsukete kure yoo

*senpai gua dah kawin pun sekarang walaupun tak habis belajar lagi. dah la bini kat malaysia. serius jeles dengan beliau

14 sudah menulis:

jimah said... [reply]

jgn pakse..
buat je cam biase..
lau betul dye syg ko, dye tunggu smpi ko abes stadi..
ade jodoh, ade la tu.. :)

ahmad h said... [reply]

aih, kate Wira Gadis. bek tuka nama laa, pathetic.

farysa said... [reply]

xpyh ssh pyh sgt
kalau dia syg xdnye dia ssh pyh melayan laki lain
klo ada jdoh,ada la....
jgn buat alasan PJJ tu ;p

si ngokngek said... [reply]

waa kritikal betul kalaukalau cinta pjj kan..pa2 pun.hang jgn marah2,jusst rilex..klau call pun buat macam biasa sbb girls tak suka preasure

:kalau jodoh tak kemana :)

Liza @ Adzriel AB said... [reply]

elehhh... bagi graf le pulak ekk. tak larat dah kak liza nengok graf tu dah. he..he..

nak nasihat ye...camner ye. nak membayangkan kalau kak liza jadi girl tu. bagi confirmationlah kat dia bila nak bertunang dan bila nak kawin. kalau dia betul sayang dia akan tunggu. kalau dia ikut juga lelaki tu maknanya dia jenis yang serupa lalang. mudah terpengaruh dgn pujuk rayu. redha je la. balik nanti call kak liza.

maintain call dia mcm biasa.

fazilah said... [reply]

hati pompan nie fragile wey.
cube lah pertahankan :)

tikus kecil banyak makan said... [reply]

hoho...1st bw da bg komen.. xpe.. coz i pn situasi pjj gak.. hukhuk... tp x jauh pn... ha... 1st, u da jnji utk hold 5 thn.. 2nd, die kne igt jnjy tuh.. 3rd, mseng2 kne trust each other.. jujur tuh ptg... 4th, tanya sama aty lah...mseh syg or tak? 5th, try curi mse discuss dr aty ke aty.. skype ke, webbie ke, hape2 lah... 6th, klu da cannot go sgt, halal kn jep hubungan... hahaha... kompem x lari ke mne...biiznillah k...
hati senang beralih arah ble tersayang jauh dr mate.. flash back blek suhweet muhweet memory...=) hape tah merapu meraban.. ok..

mykhalis said... [reply]

berat nak bagitau..sebab tak pernah hub jarak jauh..bukan jauh banyak..jauh sikit pun takde

Asrul "iLham" Sany said... [reply]

nice blog,, dah add ur blog to my blog list

harap dapat keep in touch, thanks

;-)p

acan ketot said... [reply]

wahh...mslah cinte..

ngee...defend lah..tpi jgn over...
maintain jew wat bnde yg sme...

lau dye da x nk..x gune gak kn..

acan ketot said... [reply]

wahh...mslah cinte..

ngee...defend lah..tpi jgn over...
maintain jew wat bnde yg sme...

lau dye da x nk..x gune gak kn..

hans said... [reply]

kalau dia sayang dia akan tunggu

budak kampung said... [reply]

kalau die sayang ko...die akan tunggu ko...ko fokus je belajo tu dulu....ko yang corak mase depan ko sendiri....ko jangan pulak berpoye2 kat jepon sane...hahaha...maklomla...betis kat sane putih2 hahaha

marina anakcikbob said... [reply]

beb, apa ko buat tu, siyes jln yg betul. xperlu paksa dia utk terus setia andai dia berat lakukan.

pompuan ni memang camtu beb. bila ada bf, stat la org nak kacau, xkesah la bf jauh ke dekat. cuba kalo pompuan tu single mingle jingle bell. memang xkena ngorat. setaun tu ada la dalam 2-3 kali, tu pon jenis pewit2 je.

dulu ms aku studi, de mber aku mcm ko gak. tp dia ni jenis setia tgu bf dia, so 4 taun mcm 4juta taun pon dia sanggup tgu.

tp apa ko buat betul da.xpayah paksa2 dia if dia mmg nak kt that boy. bukan kata ko xpertahankan cinta, tp kalo ati dia da berubah hala, cepat/lambat, dia tetap berubah jgk ahirnya..

amacam? boleh jadi pakar cinta kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...