nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Sunday, May 29, 2011

man united kalah tapi 2nd place,. yang lain kalah nombor berapa???

assalamualaikum
kenangan terindah
pagi tadi aku sanggup tak tidur demi menyokong club football paling mantap di England menentang FC barcalona dalam merebut champion league. tapi malang sekali man united gagal merebut piala kedua bagi the red devil. tak pe man u. next time ada lagi. ganbare man u!

ok tu bukan topik yang aku nak cite. sebagai seorang yang kuat ber-manchester united, aku terima banyak kutukkan kerana manu kalah pagi tadi. you know what? yang banyak bising ialah fans2 chelsial, liverfool dan tak kurang jugak arsengugut. aku tau fans-fans club tersebut sangat dengki dengan kelab terhebat england itu. sangap sangat nak tengok manu kalah.

fans-fans macam depa ni kena sedaq bahawa barca yang menang. and barca bukan la mewakili kelab-kelab chelsea, liverpool mahupun arsenal. faktanya barca yang menang. sedar-sedar la diri sikit.

aku kalau fans barca kutuk ok boleh terima. sebab barca memang deserve to win last match. kick-0ff start je aku dah rasa dah macam takde harapan man u nak lawan balik. barca is monster! by the way, congrates to barca!

to manchester united. harap next season boleh buat yang lebih baik. dan kita akan juara sekali lagi untuk next time.

gambatte man u!
glory~glory~glory!

Sunday, May 22, 2011

surat untuk awek curang

assalamualaikum sayang,

aku masih ingat lagi masa dulu-dulu. kira-kira 2 tahun yang lepas. di mana kita berdua masih lagi dalam status 'kawan'. kau sungguh mesra dengan ku. setiap kali kau bersama ku, ku lihat kau senyum manis terhadap ku. ku berasa sangat tenang dan bahagia. walaupun kita berkawan, tetapi kawan-kawan kita sangat mencemburui kita kerana kita sangat rapat seperti pasangan kekasih.

semakin ku mengenali mu semakin aku merasakan perasaan yang sangat aneh. siang dan malam ku hanya terbayangkan kau. tiap kali ku menonton tv, ku nampak kau. hatta ketika ku berfesbuk pun aku seolah-olah terlihat post mu sahaja bagaikan kau seorang sahaja friend ku di laman sesawang itu. oh kau tau kan ku sudah gila bayang.

aku masih ingat lagi. kawan-kawan ku selalu mengatakan yang aku dan kau laksana enggang dan pipit. aku masih belajar manakala kau sudah memiliki kerjaya. ketika ku berumur 20, kau 24. aku tak kisah. aku tak kisah kerana umur bukanlah menjadi ukuran kepada kasih dan sayang ku pada mu. ku kentalkan hati, ku katakan jua yang ku cintakan kau. biarla orang kata yang kau mungkin sudah tidak bergetah lagi pada saat ku menikahi mu. pedulikan mereka! mereka cemburu!

kini lebih setahun kita bercinta. kau taukan aku berada di jepun demi kau? ya jangan terkejut. kerana kau. ku harus belajar tinggi-tinggi agar pabila ku sudah bekerja kelak, ku mampu menikahi mu dengan mas kawen yang tinggi. gadis berpendidikan tinggi seperti kau, aku yakin RM20k pasti tidak cukup. jadi ku harap kau bersabar la sedikit. hanya lagi 3 tahun setengah sahaja. ku perlukan kesetiaan mu.

tapi sayang...........


kerap kali ku berblogwalking. sampai la satu ketika ku terbaca satu berita yang betul-betul boleh menghancurkan impian suci seorang lelaki tulus sepertiku. ku dengar khabar kau sudah curang. kau sudah bermain kayu 3 di belakang ku. perkara seperti ini kenapa kau tidak berterus terang? kan sudah ku katakan, andai kau tidak berdaya lagi untuk bersabar dan menantiku, khabarkan kepada ku. sesungguhnya aku seorang lelaki yang sangat memahami.


















kau curang!
aku rela akan kecurangan yang kau lakukan kepada ku. ku tahu, kau mesti ada alasan yang tersendiri. tidak mengapa. ku sangat memahami. cuma ku ingin tahu, dimanakah kesilapan ku sehingga kau sanggup dumb aku sampai sebegini? adakah kerana lamborghini yusry? tolong. tolong khabarkan kepada ku. ingin benar ku tahu. jangan risau. aku seorang yang sangat memahami.

oh lisa surihani ku sayang
aku terfaktab..........

Wednesday, May 11, 2011

fiqnography versi kids candid

assalamualaikum
budak belum baligh
 alrite. gua nak buat post instant sebab gua takdak masa nak layan blog gua lama-lama. terus terang gua habaq mai, gua dah mula rasa macam malas nak post blog lagi. tulis banyak tapi postnya tak.

so dengan pantas gua nak post photoshoot yang gua lakukan pada sabtu lepas dekat sekitar tsuyama, jepun. masa tu gua baru je lepas menjalani sesi latihan menguruskan perut(swimming) gua yang semakin membuncit walaupun pada hakikatnya gua tak kahwin pun lagi. 

kali ni adalah pasal kids candid. dekat swimming pool gua training tu ada taman yang not so best but ada taman kanak-kanak. gua pun dengan muka tebal, malu-malu pergi la photoshoot budak-budak kat sana. lagi pun gua nak test baby D gua yang baru neh. tengok dia super ke tak macam dilema sang lelaki romantik gua tu. 
so banyak cerita takdak guna so cekidaut

1st nak tunjuk gambar yang gua edit sangat hampeh. my rate:★
IMG_4298
picture A



okay next adalah.............
my rate:★★★
IMG_4278
picture B

and next is...............
my rate:★★★★
IMG_4292
picture C

not last but 2nd is.......
my rate:★★
IMG_4300
picture D

gambar diatas adalah cubaan gua untuk teknik editan black and white. ingat black and white takde edit ke???

orait last but not list
gua paling suka gambar ni. yeah walaupun gua yang snap and gua yang edit, gua tahu gambar ni cantik. lantak kome la nak ngato masuk bakul angkat sendiri. haha
my rate:★★★★★
kids candid
picture E

so macam mana koleksi gambar-gambar gua? anda suka yang mana? cuba habaq tang komen meh. boleh gak gua perbaiki mana yang silap.

thank you very much

untuk gambar penuh dan setting camera sila klik [link]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...