nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Wednesday, June 29, 2011

teknik breakup dengan pasangan 2011 part 2

Assalamualaikum

Ini adalah sambungan daripada part 1 yang lepas. yang tak baca lagi boleh click sini

So macam mana lagi nak breakup dengan lebih penuh versatile?

jujur
Aku most of the time akan jujur dengan pasangan aku. Tapi kalau time nak breakup usually aku tak jujur. Aku pernah jujur dulu masa nak breakup. But then last-last aku re-couple balik. So tak menjadi la jujur ni. So nak cakap pa dengan ex-future-to-be kau? Aku selalunya main cakap lepas je macam ni
CONTOH AYAT:
“awak sorry, ayah saya suruh saya belajar tinggi-tinggi dulu baru boleh couple dengan awak”
OR
“awak terlalu baik untuk saya. Awak carilah yang sesuai”(sebenarnya tak baik pun)

emosi
The best thing kalau kau nak breakup dengan awek kau dengan mudah ialah dengan penuh emosi. Kalau boleh marah-marah sikit. Sure dia akan terima perpisahan itu dengan penuh air mata. guys, bukan senang nak buat awek nangis dowh. you should be happy because you manage to make a girl cry for you. pretty awesome huh.

silent
Aku kaki tengok cite korea. Most bajet comel hero-hero cite tu kaya raya nak mampus dalam cite tu. Siap masuk tibi lagi. So andai kau antara orang-orang begini, adalah disunatkan buat press conference and umumkan yang kau dan dumb ex kau. Bila dah jadi macam ni, hati that girl sure berkecai berai punya. Hmmm tapi macam mana pulak kalau kau tak kaya? Cukup la sekadar kau tulis email or sms dekat utusan dekat ruangan aduan. LULZ~

So I hope u olls dapat la praktik amalan-amalan hitam aku ni.

p/s:giler dah hilang mood nak berblog lagi

Saturday, June 18, 2011

teknik breakup dengan pasangan 2011 part 1

Assalamualaikum

Hello guys and ladies,

Aku antara seorang lelaki yang sangat cepat bosan dengan girls. Kalau berkawan tu, seminggu dua je boleh bertahan, lepas tu aku dumb je pompoan tu. Jahat tak aku? Haha. Tapi ok la tu. Daripada aku terus menerus bagi harapan palsu baik aku terus terang je nak breakup. Lagipun, laki macam aku ni mencari girls yang sejiwa JE.

So macam mana nak breakup dengan pasangan dengan cara yang senang? As we all know, nak breakup ni super susah. Bukan boleh cakap-cakap macam tu je. Sebagai seorang insan yang berhati mulia, kita(especially boyz) harus lah breakup dengan penuh bergaya dan macho.

Macam mana nak breakup dengan style dan macho?

1.location
Aku kalau nak breakup dengan awek aku selalunya pergi tempat-tempat yang tak ramai orang. So that andai bila aku confess nak breakup, dia nak nangis takde la malu sangat. Yes. Seriusli, kalau ex tu sayang giler kat hang, dia akan nangis super buruk depan kau. BUT, be prepared. Kalau hang tengok girls nangis boleh cayaq balik, better think again. Less public places is NONSENSE! Paling senang kau bawak je mana-mana tempat ramai orang(terbaik mall), kau cakap je nak breakup sampai orang lain dengar. Sure dia tercengang dan tidak mampu berkata apa-apa lagi. And kau takkan cayaq lagi tengok dia nangisT_T

2.masa
Orang jawa kata choose the right time. Yes aku setuju ni. Selalunya aku kalau nak breakup mesti pilih time yang best-best. Macam hari jadi dia ke, dapat result diploma ke. Sure dia ingat hang sampai bila-bila. Macam aku, awek keberapa ntah, aku minta breakup dengan ex masa tok dia meninggal. Jahat kan aku? Hah sapa suruh dia tipu aku kata tok dia mati. Kahkahkah

3.in person
Aku sebenarnya seorang lelaki yang sangat susah nak cakap face to face. So selalunya aku kalau breakup guna sms or call je. Jumpa-jumpa neh payah sikit. Unless kalau kau nak try tips #1 atas tadi tu. And selalunya ayat aku simple je. “saya rasa bosan la. So taknak buang masa, kita breakup je la”. Then cabut beteri fon or paling best tukar no fon baru.

So try la. Kalau tak jadi gak, tunggu next post.

Wednesday, June 15, 2011

Sunday, June 5, 2011

awak... tolong puaskan saya macam pelacur kelas pertama boleh?

assalamualaikum

bangun pagi-pagi macam biasa blogwalking kejap..lepas tu terbaca dekat blog pak cek biola pasal isteri harus layan suami seperti pelacur 1st kelas. pergh tersentap hati pink ku ini.

apa artikel ni cakap?
“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang MENYAMAI atau jauh lebih bagus daripada PELACUR (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang."

pergh gila ke apa statement doktor tu? takkan nak samakan wife aku sama macam maria ozawa kot? she is 1st class dowh.

 WIFE≠MARIA OZAWA

ok walaupun aku tak kawen lagi, memang la aku tak tau kehidupan di ranjang tu macam mana. tapi come on la.  takkan la nak guna istilah "pelacur kelas pertama"? ini dah menjatuhkan darjat seorang isteri dowh. ini la kalau bercakap main ikut sedap mulut je.

guna la proper words. even aku rasa tak perlu lah guna istilah pelacur tu. nampak macam hina sangat je wife aku nanti. adoi doktor.

p/s; agak-agak doktor tu layan suami dia macam maria ozawa tak?

sumber artikel: to all wifey, please be a halal maria ozawa for our hubby

Saturday, June 4, 2011

sorry awak dah tak suci..lets break up!

Assalamualaikum

Korang suka tengok cite nora elena tak? Honestly aku dah addicted layan cite. Cite cinta yang ala-ala korea. And bagi aku sangat best berbanding korea. Oh ya currently aku layan boys over flower. Haha cite lama tapi aku nak compare dengan version jepun punya.

Ok berbalik kepada nora elena. Kalau korang tak tau cerita nora elena ni macam mana, cite ni berkisar seorang gadis yang dirogol masa zaman sekolah dia dulu. So dia ada conflict dengan pakwe dia samada nak bagitau dia dah hilang dara atau tak. And lastly boyfie dia tak boleh terima dia dah hilang dara.

Ok tu sedikit je pasal nora elena. Nak detail boleh layan sendiri. Aku marathon cite neh sampai uptodate episode 9jam non-stop tau. Huhu

So andai korang especially boys, pe korang akan buat kalau korang tau awek korang hilang dara? Korang nak terima seadanya je ke? Or korang nak dumb dia terus? Tak kisah la sebab kena rogol ke secara rela macam adinda evans?

Ok kalau aku simple je. Aku kalau dah serius nak kawen aku akan cakap kat awek supaya jangan habaq kat aku yang dia dah hilang dara. Don’t tell me that you not a virgin anymore walaupun kau kena rogol ke or whatsoever. Biarlah orang cakap kau tak jujur ke, yang penting aku tak tau. Once aku tau, aku mesti tak boleh terima. Biarkan lah ianya jadi sejarah dalam hidup kau. Sejarah silam kau bukan lah menjadi ukuran, tapi apa yang kau buat sekarang.

“ala capik nanti 1st night kau akan tau jugak”

Kisah pulak aku time tu? Haha. Hmm mungkin masa tu aku boleh terima dengan berfikir secara positif. Awek aku kuat bersukan kot. So standard la tu hilang dara. Haha.

So guys, apa korang akan buat kalau awek korang hilang dara? Feel free put some comments below here.

Thanks.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...