nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Saturday, June 18, 2011

teknik breakup dengan pasangan 2011 part 1

Assalamualaikum

Hello guys and ladies,

Aku antara seorang lelaki yang sangat cepat bosan dengan girls. Kalau berkawan tu, seminggu dua je boleh bertahan, lepas tu aku dumb je pompoan tu. Jahat tak aku? Haha. Tapi ok la tu. Daripada aku terus menerus bagi harapan palsu baik aku terus terang je nak breakup. Lagipun, laki macam aku ni mencari girls yang sejiwa JE.

So macam mana nak breakup dengan pasangan dengan cara yang senang? As we all know, nak breakup ni super susah. Bukan boleh cakap-cakap macam tu je. Sebagai seorang insan yang berhati mulia, kita(especially boyz) harus lah breakup dengan penuh bergaya dan macho.

Macam mana nak breakup dengan style dan macho?

1.location
Aku kalau nak breakup dengan awek aku selalunya pergi tempat-tempat yang tak ramai orang. So that andai bila aku confess nak breakup, dia nak nangis takde la malu sangat. Yes. Seriusli, kalau ex tu sayang giler kat hang, dia akan nangis super buruk depan kau. BUT, be prepared. Kalau hang tengok girls nangis boleh cayaq balik, better think again. Less public places is NONSENSE! Paling senang kau bawak je mana-mana tempat ramai orang(terbaik mall), kau cakap je nak breakup sampai orang lain dengar. Sure dia tercengang dan tidak mampu berkata apa-apa lagi. And kau takkan cayaq lagi tengok dia nangisT_T

2.masa
Orang jawa kata choose the right time. Yes aku setuju ni. Selalunya aku kalau nak breakup mesti pilih time yang best-best. Macam hari jadi dia ke, dapat result diploma ke. Sure dia ingat hang sampai bila-bila. Macam aku, awek keberapa ntah, aku minta breakup dengan ex masa tok dia meninggal. Jahat kan aku? Hah sapa suruh dia tipu aku kata tok dia mati. Kahkahkah

3.in person
Aku sebenarnya seorang lelaki yang sangat susah nak cakap face to face. So selalunya aku kalau breakup guna sms or call je. Jumpa-jumpa neh payah sikit. Unless kalau kau nak try tips #1 atas tadi tu. And selalunya ayat aku simple je. “saya rasa bosan la. So taknak buang masa, kita breakup je la”. Then cabut beteri fon or paling best tukar no fon baru.

So try la. Kalau tak jadi gak, tunggu next post.

7 sudah menulis:

Anonymous said... [reply]

memang kejam....

^baju kurung^ said... [reply]

haha..jahat bebeno ni

Anonymous said... [reply]

cm sial je prangai ko..... but i like u pnye kejujuran!!!

si ngokngek said... [reply]

wey kejamnya...sampai hati buat perempuan macam tue...kadang2 kita kena ingat apa kita rasa bila orang buat kita balik mcm tue...tp pasal kejujuran tue,respect lah sbb tak bg pengharapan kan....:)

Hans said... [reply]

patutlah ko suka YVONNE
ko dengan YVONNE sama2 KEJAM
KEJAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
hahahahaha

Kisah Seekor Anak Burung Kuning Yang Comel

mykhalis said... [reply]

nnt kalau dah jumpa ajak terus kawen k?

melur said... [reply]

style..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...