nuffnang

kata-kata indah

"loving you is a crime, then prisons me"

Wednesday, August 17, 2011

meleis messenger troller: tak pergi BERSIH dapat RM50


BANGKOK- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia(SPRM) digesa agar menyiasat dakwaan melibatkan parti Aku Meleis Noda Orang(AMNO) yang diperkatakan membiayai remaja-remaja terutamanya mahasiswa-mahasiwi di negara ini agar mereka tidak menghadiri himpunan haram BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.



Perkara ini dibongkar oleh ketua pemudi parti Gagasan Anak Gay Aku Liwat(GAGAL) negeri Selangor, Datin Seri Rosmi Mansyuk ketika mengadakan sidang akhbar tergempar selepas beliau membaca kenyataan akhbar salah seorang pemimpin berhaluan kanan parti AMNO semalam.



“kami percaya dan yakin bahawa anak-anak muda khususnya mahasiswa-mahasiswi sekitar kuala lumpur dibiayai sejumlah wang daripada parti AMNO agar tidak menghadiri perhimpunan BERSIH pada 9 Julai lalu”



menurut beliau lagi, pelajar-pelajar yang ingin menghadiri perhimpunan tersebut dibayar sebanyak RM50 seorang supaya tidak menyertai perhimpunan tersebut. Hal ini didedahkan oleh salah seorang anak ikannya yang sedang belajar di salah satu university ternama negara.



“kami sudah menjalankan siasatan kami sendiri dan perkara ini sememang benar.



“kami akan membuat laporan polis agar perkara ini disiasat kerana ini boleh dikategorikan sebagai rasuah”, ujar beliau selepas menghadiri kelas teori Menjadi Perdana Menteri Wanita Bersama Perdana Menteri Thailand yang diadakan disini semalam.



Semalam, seorang pemimpin AMNO, Dato’ Raih Piatu mendakwa peserta-peserta perhimpunan haram BERSIH dibiayai oleh pihak-pihak tertentu sebanyak RM50 agar merealisasikan rancangan KOTOR mereka.

**troll purpose only: tiada kaitan dengan yang hidup mahupun dah mampos..watak rekaan semata-mata

7 sudah menulis:

d_tieah said... [reply]

Macam2.. Ape cerita yang pergi plak??? Dibayar rm200 dengar2.. Haish.. Ape2 pun doakan yang terbaik di bulan ramadhan agar Malaysia aman.. *Amin

Ayun Khairunnisa said... [reply]

hahahaha....pandai2...

Naz said... [reply]

hihi..terbaik..=P

mykhalis said... [reply]

memang layan.. terbaikk

Azroy Kassim said... [reply]

ahh!! politic sucks!!

Cik TeN10 said... [reply]

Malas dh nk dgar mcm2 spekulasi.. Tgk mastchef lg syokk ! Haha

Psstt.. Ehem2.. Kl link sama, kete yg sma kasik chance kt kite dlu r.. Awok tu de byk msa lg nk mencari :p

Schajar McFlurry said... [reply]

helo! tak update belog dah ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...